EHBO. voor Baby en Kind

EHBO. voor Baby en Kind  

De Herhalingscursus EHBO. voor Baby en Kind is op Maandagavond 20 maart 2023.

Deze Herhalingscursus wordt gegeven in een avond van 19.30 tot 21.30 uur. 
Aanvang : 19.30 uur
Locatie : Boszicht te Boekel

De Basis cursus EHBO. voor Baby en Kind is op Woensdagavond 5 April en Woensdagavond 12 April 2023.

Deze Basiscursus wordt gegeven in twee avonden van 19.30 tot 21.30 uur. 
Aanvang : 19.30 uur
Locatie : Boszicht te Boekel

( Dit zal weer plaats vinden bij voldoende aanmeldingen in 2023 )

De Basiscursus EHBO bij kinderen en baby’s is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en baby’s. Met name mensen met (kleine) kinderen die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen kunnen optreden bij kleinere of grotere ongelukjes bij (hun) kinderen blijken geïnteresseerd te zijn in deze cursus. Een cursus die niet alleen geschikt is voor jonge ouders en gast-(groot)ouders, maar ook voor mensen die met kinderen werken of dit in de toekomst willen gaan doen

De Herhalingscursus EHBO bij kinderen en baby’s is in een avond. De lesstof omvat reanimatie bij kinderen en baby’s en wordt geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Verder komen ook onderwerpen als stoornissen in de ademhaling of het bewustzijn aan bod, maar ook wat te doen bij verslikking, verbranding of het drinken van verkeerde stoffen. Hoe te handelen bij kneuzingen, breuken en wondjes wordt geoefend o.a. door het aanleggen van verbandjes.

De nadruk in de cursus ligt op praktisch handelen; er wordt veel geoefend en veel met voorbeelden gewerkt. Onze kaderinstructeurs zijn deskundig en ervaren en bovendien zelf ouders!

Indien alles goed verloopt, ontvangt u na afloop van de cursus het erkende certificaat van het Oranje Kruis ( wettelijk vereist voor gastouders m.i.v. 2010 ) en inclusief Reanimatie / AED bij baby’s en kinderen is automatisch een aantekening op het EHBO diploma vanaf januari 2017.

De kosten voor een Basiscursus bedragen € 42,50 en dit is inclusief het nodige lesmateriaal ( excl. boekje en incl.  verbandmiddelen ) , het certificaat examen Oranje Kruis en koffie/thee tijdens de lessen. Voor EHBO-leden is dit € 10,00 .

Herhalingsles voor Niet EHBO-leden is dit € 12,50 en voor EHBO-leden is dit gratis.

Je kunt je aanmelden bij het secretariaat@ehbo-boekelvenhorst.nl

Bij de meeste Zorgverzekeraars krijgt u het cursusgeld geheel of gedeeltelijk terug. Raadpleeg hiervoor uw polis of informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.