EHBO. bij kinderen en baby’s

De Herhalingscursus EHBO. bij kinderen en baby’s start weer in september 2019.

Deze Herhalingscursus wordt gegeven in een avond van 19.00 tot 21.30 uur.

De Herhalingscursus was op Dinsdagavond 19 september 2017
Aanvang : 19.00 uur
Locatie : Boszicht te Boekel

De Cursus EHBO. bij kinderen en baby’s ( zal weer plaats vinden bij voldoende aanmeldingen in 2019 ; info en data volgen zsm. )

De cursus EHBO bij kinderen en baby’s is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en baby’s. Met name mensen met (kleine) kinderen die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen kunnen optreden bij kleinere of grotere ongelukjes bij (hun) kinderen blijken geïnteresseerd te zijn in deze cursus. Een cursus die niet alleen geschikt is voor jonge ouders en gast-(groot)ouders, maar ook voor mensen die met kinderen werken of dit in de toekomst willen gaan doen

De Herhalingscursus EHBO bij kinderen en baby’s is in een avond. De lesstof omvat reanimatie bij kinderen en baby’s en wordt geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Verder komen ook onderwerpen als stoornissen in de ademhaling of het bewustzijn aan bod, maar ook wat te doen bij verslikking, verbranding of het drinken van verkeerde stoffen. Hoe te handelen bij kneuzingen, breuken en wondjes wordt geoefend o.a. door het aanleggen van verbandjes.

De nadruk in de cursus ligt op praktisch handelen; er wordt veel geoefend en veel met voorbeelden gewerkt. Onze kaderinstructeurs zijn deskundig en ervaren en bovendien zelf ouders!

Indien alles goed verloopt, ontvangt u na afloop van de cursus het erkende certificaat van het Oranje Kruis ( wettelijk vereist voor gastouders m.i.v. 2010 ) en inclusief Reanimatie / AED bij baby’s en kinderen is automatisch een aantekening op het EHBO diploma vanaf januari 2017.

De kosten een cursus bedragen  € 50,00 en dit is inclusief het nodige lesmateriaal ( boekje en verbandmiddelen ) , het certificaat examen Oranje Kruis en koffie/thee tijdens de lessen. Voor EHBO-leden is dit € 20,00 .

Herhalingsles voor Niet EHBO-leden is dit € 10,00 en voor EHBO-leden is dit gratis.

Je kunt je aanmelden bij het secretariaat@ehbo-boekelvenhorst.nl

Bij de meeste Zorgverzekeraars krijgt u het cursusgeld geheel of gedeeltelijk terug. Raadpleeg hiervoor uw polis of informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.