Instructeurs

De EHBO. Kaders (ofwel instructeurs/docenten) zijn belast met het geven van de lessen voor zowel de beginnerscursus als de vervolgcursus.
Zij dragen zorg voor de inhoud van de lessen en zorgen ervoor dat de diploma’s van de EHBO.érs verlengd kunnen worden.

Momenteel geven er 2 instructeurs les bij de vereniging:

Kaders :    André Hoevenaars      en     Rieky Fabrie – Bongers
Andre Hoevenaars

IMG_7545 Rieky Fabrie

Het Jeugd EHBO. werd in 2017 / 2018 oa. verzorgd door:

Ans Nabuurs en Anke Slegers en Tonnie Timmers en Mariet Smits en André Kuipers en Edith van Asseldonk en Yvonne van Sleeuwen

( Basis school Octopus Boekel )
Annemie Osterloh en Sandra van Duren en Carolien Rutten

( Basis school Regenboog Boekel )
Lucy Meulenmeesters en Marijke Jans Beeke

( Basis school Cornelius Venhorst )

Ze doen het samen met hulp van diverse ouders en diverse EHBO.’ers van onze vereniging.

Jeugd EHBO 2015 2016 Groepfoto 3

In Memoriam ;  Mevr. Tonny Timmers – Janssen  (  EHBO. lid sinds januari 1987 en staat links op foto hierboven )

Vrijdagavond bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van ons zeer gewaardeerde EHBO. lid van verdiensten :  Mevr. Tonny Timmers – Janssen

Tonny was 3 jaar secretaris van de RK. EHBO. Vereniging Sint Lidwina Boekel Venhorst.

De laatste jaren actief EHBO.-Vrijwilliger bij School Jeugd EHBO. in de gemeente Boekel

Dit jaar was Tonny 30 jaar lid van RK. EHBO. Vereniging Sint Lidwina Boekel Venhorst.

Vandaar met afgelopen EHBO feestavond in Venhorst is Tonny door het bestuur en Wethouder van Gemeente Boekel nog gehuldigd met de Lidwina Penning als lid van Verdiensten van de vereniging, een waardering voor haar inzet tijdens de School Jeugd EHBO. de laatste jaren als EHBO. vrijwilliger op de basis scholen van gemeente Boekel.

Tonny was als vaste kracht School Jeugd EHBO gaan geven toen haar eerste kleinkind in groep 8 kwam, hierna zat er zowat elk jaar wel een kleinkind van haar in groep 8.

Als Oma heeft ze haar klein kinderen zo gemotiveerd zodat een kleinkind van Tonny ; Kelly die nu 19 jaar oud is en in de verpleging verder wil en onlangs heeft ze nog stage in het buitenland in een ziekenhuis gedaan. Dit heeft Tonny vast aan haar over gebracht.

Zo kon Tonny op school haar interesse en enthousiasme voor de EHBO aan alle kinderen overbrengen. Voor de groep staan om uitleg te geven was niet haar ding, maar als hulpvaardige kracht op de achtergrond was ze onmisbaar.

We waren als team dan ook op elkaar ingespeeld.

Tonny vulde aan door middel van een seintje, als ik wat was vergeten met de uitleg of ik had het verbandje of andere hulpmiddel al in de handen gekregen als ik het nodig had bij het uitleg. Tijden het oefenen met verbanden of met de kinderen op de grond voor de stabiele zijligging, was het af en toe lekker rommelig druk , waar ze goed tegen kon en ook goed mee om kon gaan. Ging het niet goed met het oefenen van de kinderen, dan was het : Kom eens even hier en opnieuw proberen en dan met haar aanwijzingen hoe het dan wel moest en dit altijd met een glimlach of kwinkslag.

Na een cursus van 13 lessen volgden altijd de examens, en dit was niet alleen bij de Octopus.

Ze was ook ieder jaar bij de Regenboog en de Corneliusschool in Venhorst examinator.

Ze probeerde altijd de kinderen op hun gemak te stellen, wat haar goed afging.

Als de zenuwen de kinderen parten speelde maakte ze een beginnetje met het verband of gaf een hint, zodat de kinderen het weer wisten wat ze moesten doen, zo heeft ze menig kind geholpen om een School Jeugd EHBO. diploma te halen.

De eerste jaren deed ze dit samen als team met Lucy Meulemeesters en de laatste 2 jaar samen met Anke Sleegers.

Tonny dacht er nog niet aan om te stoppen met helpen op school, dit zegt al genoeg over haar.

Wij als School Jeugd EHBO Vrijwilligers verliezen in Tonny dan ook een fijne en gezellige EHBO. vrijwilliger, die behulpzaam en zeer betrokken en meedenkend en een lieve vrouw was. We gaan Tonny zeker heel erg missen bij de EHBO. lessen op de Octopus School.

We verliezen in Tonny Timmers een zeer gewaardeerd lid en zullen haar zeker missen met School Jeugd EHBO voor onze EHBO. vereniging.

Ons medeleven gaat uit naar haar man Tien, de kinderen en kleinkinderen en wij wensen hen heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Bestuur en leden en School Jeugd EHBO groep vrijwilligers

van RK. EHBO. ver. St. Lidwina Boekel Venhorst