Ereleden

Ereleden van RK. EHBO. Vereniging St. Lidwina Boekel Venhorst zijn ;

mevr.  Annemie van Osterloh – Kroon ( sinds mei 2018 )

en

dhr.  Jozef van Cuijck ( sinds mei 2017 )

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Ereleden van RK. EHBO. Vereniging St. Lidwina Boekel Venhorst waren ;


dhr. Mathieu van Duijnhoven ( Tjeu ) +Tjeu en Vera

( lid sinds 01-01-1957 )

dus 01-01-2017  60 jaren lid van RK. EHBO vereniging Sint Lidwina Boekel Venhorst
erelid + vereniging insigne 1997 + lid in de Orde van oranje Nassau in 2004

Een persoon met heel veel kennis en ervaring en een deskundig gewaardeerd

EHBO-erelid die trouw de EHBO. Algemene Leden Vergadering / Jaarvergadering bij woonde en jaren lang in het bestuur was geweest als secretaris.

In Memoriam Dhr. Mathieu van Duijnhoven

Woensdagavond bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van ons zeer gewaardeerd Erelid :  Dhr. Mathieu van Duijnhoven

Tjeu “ Een Vader met kennis en ervaring en erg gewaardeerd door onze RK. EHBO. vereniging St. Lidwina Boekel – Venhorst.

Een maand eerder werd Tjeu thuis verrast door de Burgemeester van Boekel en Bestuur en Kaders en Oudgediende van RK. EHBO. Ver. St. Ludwina Boekel – Venhorst en Familie van Duijnhoven , de kinderen en klein kinderen. ( kort verhaal hoe dat was gegaan )

Bestuur en Kaders en Lotus en EHBO leden die al meer dan 30 jaar lid zijn hadden op de inrit van de buurman van Tjeu verzameld samen met de Kinderen en klein kinderen van Mathieu van Duijnhoven. Toen kwam de Burgemeester van Gemeente Boekel en met de Burgemeester voorop samen met de voorzitter van RK. EHBO Ver. St. Lidwina Boekel Venhorst zijn we op z’n Boekels achterom via de serre / keuken / hal in de woonkamer terecht gekomen waar

Mathieu en zijn vrouw blij verrast werden door de aanwezigheid van alle bekende gezichten. De Burgemeester nam het woord toen bijna iedereen zijn plekje binnen had gevonden. Zoals de Burgemeester dit kan werd Mathieu met mooie worden en verhalen hoe het vroeger begon ; Tjeu kwam oorspronkelijk uit Wanroy en via zijn werk ( bij Huize Padua ) kwam hij in Boekel terecht en niet lang daarna werd hij lid van de  RK. EHBO Ver. St. Lidwina Boekel Venhorst .

Naast de diverse bestuurlijke taken was Tjeu samen met Annemie Osterloh mede verantwoordelijk tot het uiteindelijk Jeugd EHBO bij de Basis scholen van Boekel en Venhorst. Er werd verteld hoe Tjeu zijn secretariële werkzaamheden vaak combineerde met zijn gezin , vroeger had je geen kopieer apparaat of stencil machine of internet email en overige huidige media vormen zoals what’s app enz , nee

Er werd een brief / bericht geschreven voor de EHBO en dit werd zoveel maal overgeschreven en dan in een envelop gedaan en een postzegel was te duur dus samen met het gezin werd het een fietstocht door de gemeente Boekel van adres tot adres , de kinderen die achterop de fiets zaten vonden het een leuk spel om postbode te spelen. Van huis naar huis ook voor de diverse sociale acties zoals de zonnebloem of brandwonden stichting enz.enz.

Zijn “vogelshuisjes “ voor Boekelronduit Braderie als prijsjes voor de EHBO enveloppen actie , om wat voor de EHBO kas aan te vullen voor oefenmateriaal en pleisteracties enz,

Tjeu werd in het zonnetje gezet voor al zijn gedane diensten namens de EHBO. vereniging voor de gemeenschap van de Gemeente Boekel. In de loop der jaren heeft dhr. Mathieu van Duijnhoven diverse erkenningen / onderscheidingen ontvangen zoals ; Bronzen Bondsinsigne voor 25 jaar lidmaatschap 1982

Zilveren Bondsinsigne voor 30 jaar lidmaatschap 1987

Gouden Bondsinsigne voor 40 jaar lidmaatschap 1997

van Hoofdbestuur van de Katholieke Nationale Bond voor Eerste Hulp Bij Ongelukken,

als blijk van dankbaarheid voor de belangrijke diensten aan de bond bewezen

Penning van verdiensten voor EHBO vereniging St. Lidwina en daarmee voor de hele Boekelse gemeenschap op 3 febr. 1997 en

Ere-lid van RK. EHBO Ver. St. Lidwina Boekel Venhorst sinds dd. 03-05-1997

Teken van verdiensten in Goud namens de RK. EHBO Ver. St. Lidwina Boekel Venhorst als blijk van waardering voor belangrijke diensten bewezen aan haar vereniging dd, 02-06-2007.

Van de vereniging EHBO. Noord-Brabant ; het teken van verdiensten in Brons dd.02-04-2008, als blijk van waardering voor belangrijke diensten bewezen aan de EHBO.

Nadat de Burgemeester van Gemeente Boekel zijn lovende worden had gedaan volgde  de voorzitter van de RK. EHBO Ver. St. Lidwina Boekel Venhorst met een korte aanvulling en overhandigde ze samen aan Tjeu een toepasselijke cadeau en voor zijn vrouw een mooi groot bos bloemen. Hierna werden er wat foto’s gemaakt en daarna konden alle aanwezigen even Tjeu persoonlijk feliciteren. Met Koffie en Thee en een traktatie van de Kinderen en Kleinkinderen werd het nog even gezellig binnen huiselijke kring van Fam. van Duijnhoven.

Wij verliezen in Tjeu van Duijnhoven een zeer gewaardeerde lid en zullen hem als “ Vader met zachte hand en al zijn gewaardeerde kennis en ervaring van onze vereniging “ missen.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en wij wensen hen heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Bestuur en leden van RK. EHBO. ver. St. Lidwina Boekel Venhorst

mevr. Jo van Duijnhoven – Ermers  +

( lid sinds 01-01-1980 )

ruim 36 jaren lid van RK. EHBO vereniging Sint Lidwina Boekel Venhorst
erelid +vereniging insigne 1995 + teken van verdienste in brons 2007

+ lid in de Orde van oranje Nassau in 2002

Vanaf 1980 in het bestuur en vanaf 1982 Voorzitster tot 2008 (26 jaar)

Onze moeder van de EHBO een zeer gewaardeerd en gedreven persoon die bruisde van energie. Was ook regelmatig aanwezig tijdens oefenavonden. Een boegbeeld voor onze vereniging en  trouw de EHBO. Algemene Leden Vergadering / Jaarvergadering bij woont.

Foto Jo van Duijnhoven Ermers

In Memoriam Mevr. Jo van Duijnhoven – Ermers

Donderdagmorgen bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van ons zeer gewaardeerd Erelid :  Mevr.  Jo van Duijnhoven – Ermers

Jo “ Moeder en ’t kloppend hart van onze EHBO. vereniging St. Lidwina Boekel Venhorst. Jo behaalde bij de Katholieke Nationale Bond voor Eerste Hulp bij Ongelukken haar diploma in 1955 te Volkel. Ze verhuisde naar Venhorst en werd lid van onze EHBO. vereniging St. Lidwina Boekel Venhorst. Vanaf 1980 in het bestuur en vanaf 1982 Voorzitster tot 2008 ( 26 jaar ) Bij haar afscheid uit het bestuur ontving ze het ere-lidmaatschap van onze vereniging. Verder had ze al een vereniging insigne in 1995 ontvangen en een teken van verdienste in brons 2007 door EHBO. Noord-Brabant. In 2002  werd ze onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau,voor al haar inzet, werk en aandacht voor vrijwilligerswerk bij diverse goede doelen die nauw betrokken waren met de EHBO. vereniging, zoals de Brandwonden stichting , de Zonnebloem, het Lepra-fonds, en diverse acties die belangrijk waren voor de medemens. Wij verliezen in Jo van Duijnhoven – Ermers een zeer gewaardeerde lid en zullen haar als “ Moeder en ‘t kloppend hart van onze vereniging “ missen.

Ons medeleven gaat uit naar haar man, kinderen en kleinkinderen en wij wensen hen heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Bestuur en leden van RK. EHBO. ver. St. Lidwina Boekel Venhorst